Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за спукан фар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за спукан фар

Здравейте колеги,
    интересува ме може ли да се смени само стъклото, защото е напукано доста ? Ето тук едно линкче да се види http://pics.data.bg/categories/1/%D0...1/alfa_166_far
    Смятам да ги свалям и да прата рефлекторите да ми направят ново покритие, защото късите хич не светят.

Става само стъклото, въпроса е дали някой ще ти продаде само стъкло.
    Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Не се занимаваи с глупости няма,кои да ти продаде само стъкло.Пък и на снимката се вижда,че малкото рефлекторче около лупата ти не е в час и то.Търси си друг фар!
      5 Ланчии зад гърба си!
      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Здравейте отново
        Миналата седмица с едно приятелче (голямо майсторче), успяхме да залепим фара, пратихме рефлекторите в завода и той ми сложи и ксенон. Сега разликата е огромна, но фаровете не са регулирани. Кажете някой майстор, където да отида да ми ги регулират. Но ще трябва самия фар да се повдигне по някакъв начин, тъй като от врътките на самия фар които са за реглаж - повече не може. А бие доста на долу. Някакви предложения ?

Comment

Вътрешния край на фара е захванат към една ъглова планка която подлежи на реглаж, оттам може да нагласиш фара както по вертикала така и хоризонтално.
          Трябва все пак и да гледаш да не се размести много спрямо другите елементи че ще стане грозно, ако ти зейнат някви големи пролуки между калника и фара.
          Успех
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от zumitaka Покажи съобщение
            Здравейте отново
            Миналата седмица с едно приятелче (голямо майсторче), успяхме да залепим фара, пратихме рефлекторите в завода и той ми сложи и ксенон. Сега разликата е огромна, но фаровете не са регулирани. Кажете някой майстор, където да отида да ми ги регулират. Но ще трябва самия фар да се повдигне по някакъв начин, тъй като от врътките на самия фар които са за реглаж - повече не може. А бие доста на долу. Някакви предложения ?
            Ако всичко по системите за регулиране на фара е изправно и предницата ти не е клюмнала от някакъв удар, фаровете се регулират перфектно. Ако не може повече в някоя посока, механизмите се разглобяват и регулират предварително. При мене единият механизъм беше разглобяван и после сглобен така,че фара биеше все долу,а врътката прескачаше. Разглобих,почистих,смазах и го регулирах като на другия фар и нещата просто заспаха.
            ...
            155 1,6 TS 16V `96
            166 2,4 JTD `99
            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
              Ако не може повече в някоя посока, механизмите се разглобяват и регулират предварително. При мене единият механизъм беше разглобяван и после сглобен така,че фара биеше все долу,а врътката прескачаше. .
              Само това се прави!
              Никакви планки не се кривят,огъват и т.н.
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ако не може повече в някоя посока, механизмите се разглобяват и регулират предварително. .
                Как става това регулиране в разглобено състояние, че единият ми фар ,,бие'' на 3 метра , а е вдигнат от врътките максимално?
                sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                  Как става това регулиране в разглобено състояние, че единият ми фар ,,бие'' на 3 метра , а е вдигнат от врътките максимално?
                  Ами нямам навика да снимам какво правя, съжалявам. Ако започна да го обяснявам, има опасност да помислиш,че е някаква свръхсложна операция. Мисля си,че ако го разглобиш и погледнеш принципа,ще го оправиш без проблем. Аз за всеки случай разглобих механизма и на другия фар,за да сравнявам, но използувах,че фаровете ми бяха свалени и разглобени заради рефлекторите на лупите.
                  ...
                  155 1,6 TS 16V `96
                  166 2,4 JTD `99
                  147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Ами нямам навика да снимам какво правя, съжалявам. Ако започна да го обяснявам, има опасност да помислиш,че е някаква свръхсложна операция. Мисля си,че ако го разглобиш и погледнеш принципа,ще го оправиш без проблем. Аз за всеки случай разглобих механизма и на другия фар,за да сравнявам, но използувах,че фаровете ми бяха свалени и разглобени заради рефлекторите на лупите.
                    И аз скоро ги разглобявах да оправям рефлекторите и мислех, че като ги оправя всичко ще е ок. Та затова не обърнах внимание на регулировката. При регулировка крушката ли се движи някак или рефлектора..?
                    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

И аз скоро ги разглобявах да оправям рефлекторите и мислех, че като ги оправя всичко ще е ок. Та затова не обърнах внимание на регулировката. При регулировка крушката ли се движи някак или рефлектора..?
                      Лостчетата на регулиращите механизми са шарнирносвързани с рефлектора и движат директно него.
                      ...
                      155 1,6 TS 16V `96
                      166 2,4 JTD `99
                      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Е, вече и аз финализирах одисеята с моите фарове. След като рециклирах рефлекторите, сложих ксенон, днес отново разглобих фаровете и поставих металните пластини по правилния начин.Почовърках машинката за вертикална настройка и вече мога да кажа ,, И аз имам фарове''...!!!
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

,,,,, И аз имам фарове''...!!!
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Здравейте колеги !

Питането ми е относно демонтирането на фаровете (по-конкретно на левия).

Исках да сваля фара за да го почистя. Освен двата болта откъм центъра на решетката явно има още един ниско долу откъм калника. Не можах да стигна до него.

Моля някой, който е свалял фар, да сподели откъде се стига до въпросната конзола. Откъм двигателния отсек ли се стига до него или под калника?

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Може да се достигне като се свали кората под калника, но е много ограничено мястото, трябват много тънки и гъвкави ръце. Освен тази гайка има един болт който е отдолу на фара. Другия вариант е да се свали бронята.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Working...
                              X